Mindful wandelen

Als het weer het toelaat biedt Welzijnspraktijk Edelman op de vrijdagochtend ‘Mindful Wandelen’ aan. Het gaat hierbij niet om het aantal kilometers dat we lopen. Het doel is vooral het weer in contact komen met je lichaam, met de natuur en om via die weg meer rust en bewustzijn te ontwikkelen. Ik koppel graag een thema aan een wandeling of een serie wandelingen. Dit thema belichten we dan vanuit diverse invalshoeken gedurende een wandeling of periode. Zo ontstaat er de gelegenheid tot een stukje bezinning omtrent het betreffende thema. Daarnaast vind ik het fijn om een relaxte en fijne sfeer neer te zetten waarin ontspanning, verbinding en gezelligheid eveneens belangrijke doelstellingen zijn.  


Tijdens de wandeling stoppen we af en toe voor een oefening om deze doelstellingen extra te ondersteunen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen, een korte meditatie, laagdrempelige kracht- en lenigheid bevorderende oefeningen en uiteraard toelichting en uitleg omtrent het thema.

We wandelen vanaf diverse mooie locaties in de regio Westland en omstreken. De afstand die we wandelen, is gemiddeld 5 km. Met deze manier van mindful bewegen ontdek je hoeveel invloed je zelf hebt op je algehele gezondheid. Na afloop drinken we graag nog een kopje koffie of thee met elkaar. Dit is natuurlijk niet verplicht maar je zou het wel kunnen zien als een bijbehorend programma onderdeel.

Voordeelkaart

Deze wandeltrainingen vinden plaats op de vrijdagochtend vanaf 9:30 uur. De kosten bedragen € 90,00 voor 12 trainingen van zo’n anderhalf uur. Er is op dit moment nog plek in de vrijdagochtendgroep. Je kunt op elk moment instromen en een keer een losse les volgen à € 10,– of direct een voordeelkaart kopen voor 12 trainingen. In overleg met de groep bepalen we meestal enkele dagen van tevoren de locatie waarvandaan we gaan wandelen. We kunnen dan de weersvoorspelling meenemen in de afweging. Dat is de reden dat de locaties niet aangegeven staan in de web-agenda op deze website. Als je mee wilt wandelen stuur dan even een mailtje via het contactformulier onderaan deze pagina of meldt je aan via de telefoon.

Geen ervaring nodig

Mindful Wandelen is voor iedereen geschikt, je hebt geen ervaring nodig. Alleen goede schoenen en comfortabele kleding is het advies. Dus wil je ook op een laagdrempelige manier lekker fit en in vorm blijven? Meld je dan snel per e-mail aan.