Aanbod

Biefit loopschool Westland is onderdeel van Welzijnspraktijk Edelman.
Deze loopschool biedt diverse onderdelen aan: BLW maandagavondgroep, Mindful hardlopen, zomeravond wandelingen, Yoga running, Personal Training en bedrijfstrainingen.

BLW maandagavondgroep

BLW maandagavondgroep vindt plaats op de maandagavond om 19:30 uur. Roulerend vanaf 4 verschillende locaties: 
De Bosrand, Staelduinlaan 1a, Heenweg/ ‘s-Gravenzande
PLSTK/De Zeetoren, Helmweg 7, Hoek van Holland (alleen gedurende de zomertijd)
Sportpark De Hoge Bomen, Naaldwijk (vanaf de parkeerplaats)
Zwembad ‘s-Gravenzande (vanaf de parkeerplaats)

Je kunt kiezen uit de Easy Runners, groep 1 of groep 2.
De groep Easy runners is met name geschikt voor de beginnende hardloper, en voor mensen die op een fijne en goede manier aan hun conditie willen werken maar verder op hardloopgebied geen ambities hebben.
Groep 1 is bedoeld voor mensen die iets meer uitdaging willen. Groep 2 is voor de wat meer ervaren hardloper die graag wat verder gaat en misschien zelfs af en toe wil deelnemen aan een prestatieloop of wedstrijd. Regelmatig stromen mensen door van de ene naar de andere groep. 

Mindful hardlopen

Iedere woensdagochtend en zaterdagochtend biedt Biefit Loopschool Westland Mindful Hardlopen aan. Er wordt vanaf diverse mooie locaties in en om het Westland getraind. Locatie-schema’s zijn altijd te vinden op de speciale informatiepagina over Mindful Hardlopen en in de kalender op de homepage. We starten altijd om 9:30 uur.


Yoga running

Yoga Running is een combinatie van 50 minuten mindful running en 60 minuten Yin yoga. Twee bewustzijn verhogende bewegingsvormen die elkaar heel goed aanvullen en versterken. Het resultaat is meer rust, harmonie, fitheid en balans en dat op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. De locatie waar we verzamelen en yoga doen is PLSTK café, Helmweg 4, Hoek van Holland . De eerstvolgende vier edities vinden allen plaats op elke eerste zondag van de maand, te beginnen op zondag 1 september. We starten om 10:00 uur precies en streven naar een eindtijd van 12:15 uur. Daarna ben je uiteraard vrij om nog lekker even na te genieten met eventueel een smakelijke en (h)eerlijke consumptie  in het sfeervolle PLSTK café. Meer weten? Kijk dan op de informatiepagina over Yoga Running.

Zomeravond wandelingen

Jaarlijks worden er een aantal zomeravond- en themawandelingen georganiseerd. Hierbij word er voor, tijdens en na de wandeling uitleg gegeven over het gekozen thema. De doelstelling is om het bewustzijn op een leuke en luchtige manier een impuls te geven en te vergroten ten bate van je vitaliteit en gezondheid.

Zo waren de thema van het afgelopen jaar:

  • Adem
  • Focus en Commitment (richten op aandacht en toewijding)
  • Balans en Harmonie in je dagelijkse leven

Praktische info:
Kosten: €7,50 incl. een gezond en lekker drankje na afloop aangeboden door gezondheidswinkel Biefit.
Locatie: Landgoed Ockenburg, Monsterseweg 2, 2553 RL, Den-haag.
Aanvang wandeling: 19:30 uur. De wandeling duurt ca. 75 à 90 minuten.

Het nut van kracht/bootcamptraining wordt nog weleens onderschat in de loopsport. Het voortschrijdend inzicht in de trainingsleer leert dat de afwisseling tussen lopen en krachttraining enorm goed is voor je lichaam, je weerstand, je fysieke kracht (spierkrachtuithoudingsvermogen) en je immuunsysteem. En dat willen we in deze tijd natuurlijk allemaal. We zijn de afgelopen periode flink bestookt met allerlei angstscenario’s. We moeten ook alert zijn en opletten, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar persoonlijk vind ik dat er bijzonder weinig aandacht is besteed aan preventie. Ik heb me daar in de tussentijd wel mee bezig gehouden. Hoe optimaliseer je je immuunsysteem? Natuurlijk door een gezonde levensstijl met voldoende en gevarieerde lichaamsbeweging. Maar ook door gezonde en gevarieerde voeding, soms ondersteund door suppletie. Daarover later meer! 

Waarom bootcamptraining?

Simpelweg: omdat je daar sterker van wordt. Hoe meer spierkracht je ontwikkelt, des te minder kans je hebt op overbelasting en/of een blessure. Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk! Maar dat zijn niet de enige redenen. Recent is er een boek uitgekomen van Ralph Moorman en Pim Christiaans: ‘De testofactor’. In dit boek kun je lezen hoe belangrijk het hormoon testosteron is voor zowel mannen als vrouwen. Je leest ook hoe je jouw testosteronspiegel kunt verhogen op een natuurlijke manier. En dat is o.a. door krachttraining (zoals bootcamptraining) te doen. Bootcamptraining is krachttraining in de buitenlucht met gebruikmaking van diverse dingen die je tegenkomt op je pad zoals boomstammen, brugleuningen, paaltjes, verkeersborden, stoepranden, speeltoestellen en keien. 
Omdat voldoende lichaamsbeweging bij het ouder worden steeds belangrijker wordt hebben we de Biefit Bootcamp masters opgericht. De term ‘masters’ komt uit de atletiekwereld en is een ander woord voor ‘veteranen’. Klinkt veel leuker toch? 

We hebben met Patrick van Dop een enorm veelzijdige en creatieve (bootcamp)trainer in huis met bovendien een zee aan ervaring. Patrick geeft al ruim 30 jaar training op de meest uiteenlopende niveaus. 

Patrick van Dop

Praktisch 

Op diverse dagen en tijden is het mogelijk om bootcamptraining te volgen bij Biefit Loopschool Westland:
Op woensdagochtend bijvoorbeeld. Dan geeft Patrick training aan de bootcamp masters. Diezelfde mogelijkheid is er op donderdagavond.   

Duur training: 1 uur tot maximaal 75 minuten.

Locatie training: meestal wordt er getraind bij atletiekvereniging Olympus 70 in Naaldwijk. Adres: Galgeweg 35, Naaldwijk. 

Prijzen

De contributie: €75,- per blok van 12 weken. Ofwel €6,25 per training – een zeer voordelige prijs.
Strippenkaart: €75,- voor 10 keer, vier maanden geldig. 

Losse training: €10,-. 

Ben je deelnemer aan één van de hardloopgroepen van Biefit Loopschool Westland en mocht je niet kunnen hardlopen (door bijv. een blessure) dan mag je in plaats van de hardloop of wandeltraining bootcamptraining volgen. Dit is overigens een aanrader want een actief herstel verloopt vaak veel vlotter dan een passief herstel. 

Aanmelden kan middels een appje, mailtje of telefoontje.