George en zijn ideaal

George Edelman

Mijn hardloop carrière is begonnen in 1988. Een kleine 10 jaar later beleefde ik competitief gezien mijn hoogtepunt. Ik won toen –in 1997- het open /Westlands kampioenschap hardlopen. Dat was een klassement van 5 of 6 wedstrijden in de regio over afstanden tussen de 10 km en de halve marathon. Ik bewaar daar nog steeds prachtige herinneringen aan want we hadden een gedenkwaardige selectieploeg bij Olympus 70. Het was een tijd waarin er bijzonder hard getraind werd. Ik denk dat ik al in 1990 assistent trainer werd bij Olympus 70 in Naaldwijk en ging ook trainingen geven bij het Ter Heijde hardloopproject. Er had zich een enorme liefde voor de loopsport ontwikkeld in mij. Het bracht me bijzonder veel, niet alleen maar bekers en medailles, ook als mens transformeerde ik volledig.  In kreeg het voorrecht in 2007 om runningtherapie aan te bieden bij PSYQ. Hardlooptraining op therapeutische basis dus. Een baan die mij op het lijf geschreven is. Ik heb dat 8 jaar lang gedaan. Helaas en tot verdriet van mij en de deelnemers werd ik rond 2015 samen met diverse andere vakbekwame collega’s wegbezuinigd. Ik heb in die periode mooie wonderen zien gebeuren. Mensen met een psychiatrische achtergrond transformeerden en konden soms zelfs weer volledig terugkeren in het maatschappelijke leven. Simpelweg omdat de balans werd hersteld op het mentale, emotionele, spirituele en fysieke vlak. In de psychiatrie wordt meestal het probleem / het ziektebeeld benadrukt. Middels running-therapie wordt hetgeen gezond en goed is  juist benadrukt: het fysieke. En wat aandacht krijgt groeit!
Dat gegeven heb ik hoog in het vaandel staan. Degenen die mij al wat langer kennen weten dat inmiddels wel. Mijn enthousiasme en gedrevenheid om deze krachtige remedie bij zoveel mogelijk mensen aan te bieden blijft groeien tot op de dag van vandaag. Wat kan hardlopen / weer in beweging komen veel betekenen voor zo ontzettend veel mensen met zo veel uiteenlopende klachten. En ook preventief werkt het natuurlijk bijzonder krachtig! De disbalans mentaal emotionele overbelasting en fysieke onderbelasting wordt hersteld zodra je weer in beweging komt en het lichaam weer gaat gebruiken waarvoor het is gemaakt: beweging!  
Door het ontslag nam ik het heft in eigen handen met de oprichting van mijn eigen loopgroepen en later zelfs Biefit Loopschool Westland (BLW).
Dit doe ik naast mijn andere bedrijf Welzijnspraktijk Edelman.
Deze twee bedrijven sluiten natuurlijk naadloos aan op elkaar. In essentie komt alles wat ik doe binnen deze twee bedrijven neer op het optimaliseren en stimuleren van het zelf-genezend vermogen van ons lichaam.

Momenteel zijn er zo’n 65 mensen verbonden aan de loopschool en ik heb het streven dat dit er aan het eind van het jaar 100 zijn. Dat is mijn ideaal, ik voel die passie diep van binnen. Niet alleen om succesvol te zijn met wat ik doe maar ook omdat het veel goeds kan doen voor zoveel mensen. Loopschoolleden zonder ambitie op het gebied van snelheid of prestatie tot de fanatiekere mensen, er is voor ieder wat wils binnen BLW.  
Persoonlijk word ik heel blij van wat er momenteel staat en hoe het groeit.
Uiteraard kon ik dat alles niet bereiken in mijn eentje. Zodoende kan ik met trots zeggen dat ik inmiddels een fantastisch trainersteam om me heen heb met Jolanda Versteegen, Patrick van Dop, Nico van den Berg en Renske Dzon. Op de achtergrond heb ik veel steun aan m’n lieve partner Wendy. Maar natuurlijk ook van alle leden want vooral door de mond tot mond reclame groeit de loopschool en dat waardeer ik natuurlijk enorm!
Alle medewerkers weten inmiddels wat de doelstelling en het ideaal is van mij en BLW. We zitten op één lijn, zijn allemaal gedreven, dat is natuurlijk fantastisch maar ook essentieel.
Al met al dus alle reden om trots te zijn!
Als trainer op maandagavond zal ik invallen, meegaan of assisteren waar dat op dat moment nodig is evenals op de donderdagavonden bij de bootcamptraining.
Op woensdag en zaterdagochtend blijf ik sowieso gewoon training geven. Als het nodig is en ook kan dan zal een van de andere trainers invallen op die dagen.