Loopgroep Westland

Op maandag 2 september gaan we weer starten met een nieuw blok van 15 trainingen. 15 Trainingen deze keer i.p.v. de gebruikelijke 12. Op 16 december is de laatste training van dit blok en daarna is er 2 weken geen training i.v.m. kerst en de jaarwisseling. We starten dan in het nieuwe jaar weer op 6 januari met een nieuw blok van 12 trainingen. We trainen elke maandagavond vanaf 19:30 uur en verzamelen en eindigen bij het Juliana Sportpark van FC ‘s-Gravenzande. Je kunt kiezen uit de ‘Beginnersgroep’ (groep 1) en de ‘gevorderdengroep’ (groep 2). De gemiddelde duur van een training is 75 à 90 minuten. We verzamelen in kleedkamer 30 van FC ‘s-Gravenzande.

Groep 1

Groep 1 wordt voornamelijk begeleid door Renske Dzon. Er is inmiddels al een mooie basisconditie opgebouwd en hier borduren we op voort al blijft het niveau laagdrempelig en behapbaar, ook in de toekomst. Deze groep is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier willen leren en blijven hardlopen. Als je in staat bent om non-stop 5 km hard te lopen kun je zo aansluiten in deze groep. Als je meer ambities hebt kun je eventueel doorstromen naar de gevorderdengroep op deze maandagavond. Als je een tweede of zelfs een derde keer onder begeleiding wilt trainen dan ben je altijd welkom om aan te sluiten in één van de mindful hardloopgroepen op woensdagochtend en/of zaterdagochtend. Voor meer info rondom deze groepen klik dan op het kopje ‘mindful hardlopen’. Al doende leer je steeds beter af te stemmen op je fysieke (on)mogelijkheden.


Renske Dzon

Gevorderden (groep 2)

De gevorderden groep wordt begeleid door de ervaren hardloper Nico van den Berg. Deze groep is geschikt voor mensen die al een behoorlijke basisconditie hebben en wat ambitieuzer zijn en misschien zelfs af en toe deel willen nemen aan een prestatieloop of wedstrijd. Dus kun je sowieso vrij makkelijk en minimaal non stop 5 km hardlopen? Dan kun je direct aansluiten in deze groep.


Nico van den Berg

Easy Runners

Deze groep is uitermate geschikt voor de beginnende hardloper en / of deelnemer die geen ambitie heeft om sneller te worden of langere afstanden af te leggen.
De gemiddelde afstand op een trainingsavond is 5 km met de nodige tussenpozen waarin oefeningen worden gedaan. Er wordt ook aandacht besteed aan kracht, lenigheid, blessurepreventie en ademhaling. Deze groep wordt begeleidt door de ervaren trainer Jolanda Versteegen-Bruggeman. 

Jolanda Versteegen

Zeer ervaren trainers

Alle trainers zijn al jaren actief als hardloper/hardlooptrainer en uiteraard zelf fervente hardloopliefhebbers. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan het ontwikkelen van meer sportief lichaamsbewustzijn, het opbouwen van conditie èn efficienter bewegen, hardlopen en ademen.

Praktische informatie loopgroep ‘s-Gravenzande:
* Dag en tijd: elke maandagavond om 19:30 uur.
* Adres: Juliana Sportpark, Julianaweg 154, ‘s-Gravenzande.
* Kosten: €75,- voor een blok van 12 trainingen. Het aankomende blok van 15 trainingen bedraagt €93,75. Je ontvangt een factuur bij aanvang van ieder nieuw blok op basis van een stilzwijgende verlenging.
Als je later wilt instromen is dat geen enkel probleem, dan berekenen ik de contributie op basis van €6,25 per training. Als je onverhoopt toch een keer niet kunt dan kun je altijd een training inhalen op woensdagochtend en/of zaterdagochtend.

Het is belangrijk dat je beschikt over goede hardloopschoenen. De levensduur van hardloopschoenen is beperkt, ook als je ze niet gebruikt. Een indicatie: na 1300 km of 1 jaar zijn ze aan vervanging toe.

I.v.m. de veiligheid is het heel belangrijk dat je een reflecterend hardloophesje draagt evt. aangevuld met een armlichtje.

Functionele hardloopkleding (denk aan thermo sport underwear e.d.) is erg prettig en aan te bevelen.

Alles verkrijgbaar -evenals deskundig advies- bij Zier running (zie de link hieronder).

Zier running in Naaldwijk. Ben je deelnemer aan één van de loopgroepen van Biefit Loopschool Westland van Welzijnspraktijk Edelman dan ontvang je 20% korting op het gehele assortiment.

‘Biefit, stay fit’ door met plezier te sporten en je gezondheid extra te ondersteunen met gezonde voeding en eventuele supplementen. Hiervoor kun je terecht bij shirtsponsor Biefit, de bekende gezondheidswinkel in Naaldwijk.