BLW maandagavondgroep (m.a.g.)

Iedere maandagavond om 19:30 uur is er een trainingsavond van BLW m.a.g. We trainen afwisselend vanaf 4 verschillende locaties:
1. ‘s-Gravenzande: Verzamelen op de parkeerplaats achter het zwembad (Kon. Julianaweg 158)
2: ‘s-Gravenzande / Heenweg: verzamelen bij Brasserie ‘De Bosrand’ (Staelduinlaan 1a)
3. Naaldwijk: Verzamelen op de parkeerplaats van sportpark ‘De Hoge Bomen’ (De Hoge Bomen 1c)
4. (Alleen ‘s zomers) Hoek van Holland: Verzamelen op de grote parkeerplaats van De Zeetoren in Hoek van Holland. (Helmweg 7)

Er wordt getraind in 3 niveaugroepen.
Als je wilt beginnen met hardlopen en je hebt nog maar weinig of geen ervaring dan kun je doorlopend een start maken met je hardloop carrière bij de Easy Runners.
Hieronder kun je een toelichting lezen over de diverse niveaugroepen.
Als je wilt deelnemen, neem dan even contact op om je aan te melden.
Dit kan via e-mail, whatsapp of telefoon.

Groep 1

Groep 1 wordt voornamelijk begeleid door George Edelman. George is eveneens eigenaar van deze Loopschool.
Er is inmiddels al een mooie basisconditie opgebouwd en hier borduren we op voort al blijft het niveau laagdrempelig en behapbaar, ook in de toekomst. Deze groep is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier willen leren en blijven hardlopen. Als je in staat bent om non-stop 5 km hard te lopen kun je zo aansluiten in deze groep. Als je meer ambities hebt kun je eventueel doorstromen naar de gevorderdengroep op deze maandagavond. Als je een tweede of zelfs een derde keer onder begeleiding wilt trainen dan ben je altijd welkom om aan te sluiten in één van de mindful hardloopgroepen op woensdagochtend en/of zaterdagochtend. Voor meer info rondom deze groepen klik dan op het kopje ‘mindful hardlopen’. Al doende leer je steeds beter af te stemmen op je fysieke (on)mogelijkheden.


George Edelman


Gevorderden (groep 2)

De gevorderden groep wordt begeleid door de ervaren hardloper Nico van den Berg. Deze groep is geschikt voor mensen die al een behoorlijke basisconditie hebben en wat ambitieuzer zijn en misschien zelfs af en toe deel willen nemen aan een prestatieloop of wedstrijd. Dus kun je sowieso vrij makkelijk en minimaal non stop 5 km hardlopen? Dan kun je direct aansluiten in deze groep.


Nico van den Berg

Easy Runners

Deze groep is uitermate geschikt voor de beginnende hardloper en / of deelnemer die geen ambitie heeft om sneller te worden of langere afstanden af te leggen.
De gemiddelde afstand op een trainingsavond is 5 km met de nodige tussenpozen waarin oefeningen worden gedaan. Er wordt ook aandacht besteed aan kracht, lenigheid, blessurepreventie en ademhaling. Deze groep wordt begeleidt door de ervaren trainer / runningtherapeut Jolanda Versteegen-Bruggeman. 

Jolanda Versteegen

Zeer ervaren trainers

Alle trainers zijn al jaren actief als hardloper/hardlooptrainer en uiteraard zelf fervente hardloopliefhebbers. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan het ontwikkelen van meer sportief lichaamsbewustzijn, het opbouwen van conditie èn efficienter bewegen, hardlopen en ademen.

Praktische informatie loopgroep Westland:
* Dag en tijd: elke maandagavond om 19:30 uur.
* Kosten: €27,50 per maand via automatische incasso (maandelijks opzegbaar).
* Het is ook mogelijk om een 10 strippenkaart à €90,- aan te schaffen. Deze is 4 maanden geldig.
* Losse training: €10,-

Het is belangrijk dat je beschikt over goede hardloopschoenen. De levensduur van hardloopschoenen is beperkt, ook als je ze niet gebruikt. Een indicatie: na 1300 km of 1 jaar zijn ze aan vervanging toe.

I.v.m. de veiligheid is het vanaf september t/m april heel belangrijk dat je een reflecterend hardloophesje draagt evt. aangevuld met een armlichtje.

Functionele hardloopkleding (denk aan thermo sport underwear e.d.) is erg prettig en aan te bevelen.

Alles verkrijgbaar -evenals deskundig advies- bij Zier running (zie de link hieronder).

Zier running in Naaldwijk. Ben je deelnemer aan één van de loopgroepen van Biefit Loopschool Westland van Welzijnspraktijk Edelman dan ontvang je 20% korting op het gehele assortiment!!

‘Biefit, stay fit’ door met plezier te sporten en je gezondheid extra te ondersteunen met gezonde voeding en eventuele supplementen. Hiervoor kun je terecht bij hoofdsponsor Biefit, de bekende gezondheidswinkel in Naaldwijk.