Cindy vd Bos: Magnesium, een onmisbaar mineraal

Er zijn vele symptomen die kunnen duiden op een tekort aan dit mineraal. Denk bijvoorbeeld aan kramp in je kuiten, trillend ooglid, stijve nek, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, oorsuizen, moeite met concentratie, onrustige benen of snel geïrriteerd zijn. 

Magnesium is te vinden in voeding, maar door de verarming van de bodem is het gehalte aan magnesium niet meer zo hoog als het vroeger was. Bovendien krijgen we niet meer zoveel binnen door de bewerking van onze voedingsmiddelen. 

Cindy vd Bos – Biefit Gezondheidswinkel

Een goede bron van magnesium is kelp (zeewier), een gemakkelijke manier om kelp binnen te krijgen is door het eten van (glutenvrije) kelpnoodles. Andere goede bronnen van magnesium zijn noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, avocado, gedroogde vijgen, makreel en groene groenten. Chlorofyl, de stof die zorgt voor de groene kleur in planten, bevat een magnesiumatoom. Hoe donkerder de groene kleur, des te meer magnesium. Magnesium zit verder in superfoods als rauwe cacao, spirulina, chlorella en hennepzaad. 

Je kunt ook kiezen voor een magnesium die je op de huid aanbrengt zodat de magnesium meteen door de huid wordt opgenomen. Of je kunt (aanvullend) kiezen voor een supplement. Hierbij is het noodzaak te letten op de scheikundige verbinding. De een wordt beter opgenomen dan de ander. Goedkopere verbindingen kunnen laxerend werken, dat is uiteraard iets om rekening mee te houden bij de keuze voor supplementen. Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar als tabletten, capsules, poeder en in vloeibare vorm. Bij ons in de winkel luisteren we naar jouw klachten en kiezen we samen met jou de vorm die bij je past. 

Tekorten aan magnesium komen veelvuldig voor. Het innemen van een supplement met magnesium kan dan zinvol zijn. Loop eens binnen voor advies! 

Bij aankoop van een magnesium product bij Biefit Gezondheidswinkel ontvang je op vertoon van je lidmaatschap van Biefit Loopschool Westland gratis een week-verpakking Vitamine D3 van Viridian of Magesium-Citraat van Solgar. 

Biefit Gezondheidswinkel

Geestweg 56

2671 ED Naaldwijk

0174-624987

www.biefit.nl

winkel@biefit.nl