Biefit Loopschool Westland Weetjes

Week 15 van 2021 zit er alweer op. De voor de hand liggende conclusie – die naar alle waarschijnlijkheid al vele malen is getrokken- is dat het een nogal bijzonder jaar was tot nu toe. Vele kleine, middelgrote en grote ondernemers gingen koppie onder, bijna koppie onder of bleven watertrappelend met pijn, moeite en een stuk creativiteit ’t koppie boven water houden. In dit stuk wil ik me niet uitlaten over wat ik van het gevoerde corona beleid vindt maar leuk en begrijpelijk vind ik het allesbehalve.

Ik was lekker bezig met het uitbreiden van m’n loopschool activiteiten toen de eerste Covid golf zich aandiende. De ambities werden wreed verstoord. Voor mij als persoon en ondernemer was de enige keuze om mee te bewegen en te focussen op wat er nog wel kon. En dat bleek best veel, zeker met behulp van vele lieve, empathische en positieve vrienden, kennissen en bekenden om me heen. Ik ben daar bijzonder dankbaar voor.

Soms kreeg ik fantastische voorzetten die ik lekker hard heb ingekopt om het maar eens in voetbaltermen uit te drukken. De challenge ‘In 100 dagen topfit’ bijvoorbeeld: Oorspronkelijk kwam Renske met dit idee (een van de assistent trainers binnen m’n  loopschool).

Ik heb 50 dagen geleden direct de daad bij he woord gevoegd en geïnventariseerd of hier animo voor was. Maar liefst 17 mensen meldden zich aan om zichzelf met een persoonlijk schema in 100 dagen voor te bereiden op een mooie 10 km of ½ marathon wedstrijd (die we zelf op kleine schaal organiseren).

Inmiddels zijn er 2 testlopen geweest binnen dit schema. De zogenaamde ‘VOLUIT’ lopen. Het bleek dat de effecten nu al zo ontzettend mooi, bevredigend en gaaf zijn dat we nu al kunnen concluderen dat het een uitermate geslaagde challenge is gebleken. En we zijn pas halverwege!

Bijna iedereen verbeterd zichzelf voortdurend, naar grote voldoening uiteraard.
Als dit niet het geval is dan is hier in alle gevallen een goede reden voor.

Op een zo relaxed mogelijke manier volgens de methode ‘sportrusten’ wordt er getraind met behulp van het zogenaamde omslagpunt wat we als begin van deze challenge hebben bepaald. Veel trainingen zijn kort en ontspannen maar sommige ook wat pittiger alhoewel nooit echt extreem lang qua afstand.

Ik maak de schema’s en vul deze aan met tips, krachttraining, ademhalingstechnieken en ervaringen uit mijn eigen lange hardloop carrière van 34 jaar (waarin ik een heel actieve wedstrijdperiode heb gehad tussen de jaren 1990 en 2010).

En wat te denken van een man die qua creatief improviseren mee kan dingen naar de titel ‘wereldkampioen’:

Patrick van Dop!

Hij verzorgt de bootcamptrainingen binnen BLW, te weten de normale bootcamptrainingen en de bootcamp masters. Deze laatste categorie is bedoeld voor deelnemers die het prettig vinden om fysiek goed maar wat laagdrempeliger te trainen. Geweldig om zo een kerel in de gelederen te hebben binnen m’n loopschool.

Daarbij kwam nog het schrijven van blogs (als deze) wat een superleuke en leerzame bijkomstigheid blijkt te zijn.

Via WhatsApp hebben we met elkaar ook hele leuke andere challenges bedacht met de doelstelling elkaar te motiveren en inspireren om lekker fit, vitaal en gezond te blijven. Zo hebben we inmiddels een prachtig fotoalbum, receptenboek, en gedichtenbundel bij elkaar verzameld.

Al die weken hebben we een zo hoog mogelijk aantal kilometers bij elkaar gelopen met zijn allen. Er waren weken bij dat we de 1000 kilometer aantikten met 6 groepen bij elkaar opgeteld. Hoe gaaf is dat!

We hebben veel filmpjes opgenomen met instructies voor vitaliserende (kracht) oefeningen en wekelijks postte ik een filmpje met de titel ‘Keek op de Week’ (naam gejat van Koot & Bie ;-))

We hebben diverse keren in een ijskoude zee gedipt, soms met een grote groep na een vitaliserende Wim Hof ademsessie en meditatie.

Voor de woensdag en zaterdagochtendgroep ‘mindful hardlopen’ en de vrijdagochtendgroep mindful wandelen ben ik al die tijd doorgegaan met het aanbieden van trainingen met de nodige aanpassingen, rekening houdend met iedereen en de veiligheid. Sommige mensen kozen voor voorzichtigheid anderen kozen voor deelname. Alles werd en wordt gerespecteerd en ik hoop dat iederéén binnenkort weer aansluit.

Want ik ben met hulptrainers Renske, Nico en Jolanda ook weer begonnen met het aanbieden van trainingen op de maandagavond in of in de buurt van ’s-Gravenzande. Deze loopgroep heet ‘Loopgroep Westland’ (onderdeel van BLW).

Door de grootte van deze groep moest ik noodgedwongen wel een time out inlassen. Daar is nu een einde aan gekomen. Op een creatieve manier hebben we als trainers nu met elkaar een methode bedacht om gewoon lekker te gaan trainen met de groep.

Ik ben megatrots op alle deelnemers. Veruit de meesten hebben het voor elkaar gekregen wat de overheid verzuimd heeft te benadrukken: preventief bezig zijn met je gezondheid, lekker naar buiten gaan en bewegen, fit vitaal en gezond blijven met optimaal onderhoud voor een krachtig werkend en betrouwbaar immuunsysteem.

Al met al is het dus ook een verrijkende periode gebleken.

That’s the spirit!
Wakker worden en blijven, Bewust Zijn: het is een keuze!

Vital greetzz,

George

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *